Najlepsza fasolka szparagowa w bułce tartej

Najlepsza fasolka szparagowa w bułce tartej
Źródło: GettyImages

Składniki

Fasolka szparagowa w bułce tartej

  • 500 g Fasolka szparagowa
  • 70 g Masło
  • 3 łyżki Bułka tarta
  • 1 Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Fasolkę umyj w zimnej wodzie, odetnij końcówki. Jeśli fasolka jest bardzo długa, przełam ją na pół.

  2. 2

    Czystą fasolkę włóż do garnka i zalej zimną wodą, tak aby poziom był wyższy o około 2 cm niż poziom fasolki. Dodaj łyżkę soli i gotuj do miękkości.

  3. 3

    Na patelni rozgrzej masło, następnie dodaj bułkę tartą i podsmaż, mieszając przez około 3 minuty.

  4. 4

    Fasolkę odcedź i włóż z powrotem do garnka. Polej bułką tartą, dopraw i wymieszaj.

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też