Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 7 Jajko
  • 2 puszki Tuńczyk w sosie własnym
  • 1 pęczek Szczypiorek
  • 2 łyżeczki Musztarda
  • 4 łyżki Majonez
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo. Po gotowaniu zalej je zimną wodą i obierz ze skorupki.

  2. 2

    Umyj szczypiorek i posiekaj go na drobne kawałki.

  3. 3

    Obrane jajka rozgnieć za pomocą widelca. Następnie dodaj do nich 2 puszki tuńczyka, musztardę, majonez i drobno pokrojony pęczek szczypiorku. Pastę jajeczną z tuńczykiem dopraw wedle upodobania, dodając pieprz i sól.

  4. 4

    Całość dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce. Wypróbuj także przepis na tradycyjną pastę jajeczną.

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też