Pasta jajeczna z tuńczykiem
Pasta jajeczna z tuńczykiem jest doskonałym dodatkiem do kanapek, tortilli czy tostów. Jeśli jesteś fanem tuńczyka, koniecznie wypróbuj poniższy przepis. Poza smakiem, atutem dania jest to, że przygotujesz je w zaledwie 15 minut! Pasta jajeczna z tuńczykiem z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom.
Autor:
Smak.pl
Śniadanie
Posiłki
Główne składniki
Jajka
Ryby
Warzywa
Okazje
Wielkanoc
Rodzaje dań
Przekąski
Łatwe dania
Na skróty
Dania do 15 minut
REKLAMA
Składniki
- 7 Jajko
- 2 puszki Tuńczyk w sosie własnym
- 1 pęczek Szczypiorek
- 2 łyżeczki Musztarda
- 4 łyżki Majonez
- Pieprz
- Sól
Przygotowanie
- 1
Jajka ugotuj na twardo. Po gotowaniu zalej je zimną wodą i obierz ze skorupki.
- 2
Umyj szczypiorek i posiekaj go na drobne kawałki.
- 3
Obrane jajka rozgnieć za pomocą widelca. Następnie dodaj do nich 2 puszki tuńczyka, musztardę, majonez i drobno pokrojony pęczek szczypiorku. Pastę jajeczną z tuńczykiem dopraw wedle upodobania, dodając pieprz i sól.
REKLAMA - 4
Całość dokładnie wymieszaj i schłódź w lodówce. Wypróbuj także przepis na tradycyjną pastę jajeczną.
REKLAMA