Pasta jajeczna

Pasta jajeczna
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 4 Jajko
  • Szczypiorek
  • 1 łyżeczka Musztarda
  • 2 łyżki Majonez
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Optymalny czas gotowania wynosi ok. 8 minut od momentu zagotowania się wody.

  2. 2

    Po wskazanym czasie, jajka zalej strumieniem zimnej wody. Po kilku minutach obierz je ze skorupki.

  3. 3

    Jajka na twardo zmiażdż widelcem lub zetrzyj na tarce. Do miski dodaj musztardę, majonez i dopraw do smaku. Po dokładnym wymieszaniu masy, do pasty jajecznej dodaj również posiekany szczypiorek. Ekspresowa pasta jajeczna gotowa! Możesz podawać ją jako pyszny dodatek do śniadania, kolacji lub element małego co nieco w ciągu dnia.

  4. 4

    Po dokładnym wymieszaniu masy, do pasty jajecznej dodaj również posiekany szczypiorek. Ekspresowa pasta jajeczna gotowa! Możesz podawać ją jako pyszny dodatek do śniadania, kolacji lub element małego co nieco w ciągu dnia.

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też