Obłędnie pyszne parówki z serem i boczkiem. Przepis na imprezową przekąskę

Parówki z serem i boczkiem
Źródło: GettyImages

Składniki

Parówki z serem

  • 6 sztuk Parówki
  • 6 plastrów Mozzarella
  • 6 plastrów Boczek
  • Suszone oregano

Przygotowanie

  1. 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 200 st. C. 

  2. 2

    Blachę wyłóż arkuszem papieru do pieczenia.

  3. 3

    Kiełbaski natnij wzdłuż, a następnie wgłębienie napełnij serem mozzarella (można wykorzystać inny rodzaj sera). Parówki z serem owiń długimi plastrami boczku i ułóż na przygotowanej wcześniej blasze.

  4. 4

    Parówki z serem i boczkiem włóż do nagrzanego piekarnika i piecz je przez ok. 10 minut. Po tym czasie powinny być one delikatnie przypieczone, natomiast ser ciągnący. 

  5. 5

    Po upływie wskazanego czasu wyciągnij danie z kuchenki i posyp oregano.

     

    Parówki z serem podawaj koniecznie w towarzystwie ulubionej sałatki. 

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też