Nie marnuj łodygi brokuła. Zamiast wyrzucać, wykorzystaj ten cenny produkt w smakowity sposób

Różyczki brokuła
Źródło: Shutterstock/Brent Hofacker

Składniki

Frytki z brokuła

  • Bułka tarta
  • Mąka ziemniaczana
  • 0 Łodyga Brokuły
  • Mleko

Przygotowanie

  1. 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 200 st. C.

  2. 2

    Foremkę wyłóż kawałkiem papieru do pieczenia.

  3. 3

    Łodygę brokuła obierz ze skórki, a następnie pokrój w cienkie paski.

  4. 4

    Frytki z brokuła obtaczaj kolejno w mące ziemniaczanej, mleku, a następnie w bułce tartej.

  5. 5

    Frytki z brokuła ułóż na przygotowanej blaszce, pozostawiając między nimi niewielkie odstępy.

  6. 6

    Przysmak piecz przez ok. 15 minut, do chwili zarumienienia. Następnie wyciągnij foremkę z piekarnika i pozostaw frytki do lekkiego przestudzenia.

     

    Frytki z brokuła serwuj z dodatkiem dipu czosnkowego lub pomidorowego.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też