Banany w cieście
Pomysł na szybki przysmak, który przygotujesz w 15 minut.
Autor:
Smak.pl
Deser
Rodzaje dań
Desery
Posiłki
Główne składniki
Owoce
Mąka
Jajka
Łatwe dania
Na skróty
Dania do 15 minut
Kuchnia tajska
Kuchnie świata
Dania wegetariánskie
Przekąski
REKLAMA
Składniki
- 2 sztuki Banan
- 150 g Mąka pszenna
- 0.5 Opakowanie Proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka Skrobia kukurydziana
- 1 szczypta Sól
- 250 ml Woda
Przygotowanie
- 1
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, skrobię i sól.
- 2
Stopniowo dodawaj wodę i energicznie mieszaj masę.
- 3
Obierz banany i pokrój je niewielkie kawałki, w zależności od długości bananów.
REKLAMA - 4
Owoce panieruj w przygotowanym cieście i smaż w odpowiedniej ilości oleju — banany powinny pływać w tłuszczu.
- 5
Deser podawaj na gorąco polany odrobiną miodu. Banany smażone w cieście możesz serwować z gałką lodów waniliowych.
Zobacz także:
REKLAMA