Banany w cieście

Banany w cieście
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 2 sztuki Banan
  • 150 g Mąka pszenna
  • 0.5 Opakowanie Proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka Skrobia kukurydziana
  • 1 szczypta Sól
  • 250 ml Woda

Przygotowanie

  1. 1

    W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, skrobię i sól.

  2. 2

    Stopniowo dodawaj wodę i energicznie mieszaj masę.

  3. 3

    Obierz banany i pokrój je niewielkie kawałki, w zależności od długości bananów.

  4. 4

    Owoce panieruj w przygotowanym cieście i smaż w odpowiedniej ilości oleju — banany powinny pływać w tłuszczu.

  5. 5

    Deser podawaj na gorąco polany odrobiną miodu. Banany smażone w cieście możesz serwować z gałką lodów waniliowych.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też