Smażone oliwki nadziewane migdałami
Szybka słona przystawka, którą przygotujesz w zaledwie kilka minut. To doskonałe uzupełnienie imprezowych przekąsek.
Autor:
Smak.pl
Przekąski
Łatwe dania
Dania do 30 minut
Dieta bez laktozy
Okazje
Domówka
Główne składniki
Mąka
Jajka
Dania wegetariánskie
Bakalie
Rodzaje dań
REKLAMA
Składniki
- 200 g Oliwki zielone nadziewane migdałami
- Mąka pszenna
- Jajko
- Bułka tarta
- Olej
Przygotowanie
- 1
Przygotuj 3 miski. Do jednej wsyp mąkę pszenną, do drugiej bułkę tartą, a w trzeciej rozbij jajko i rozbełtaj je widelcem.
- 2
Oliwki nadziewane migdałami panieruj w „klasycznym trójpaku”, a następnie smaż na rozgrzanym oleju.
- 3
Smażone oliwki ułóż na ręczniku papierowym i pozbądź się nadmiaru oleju. Gotową przystawkę podawaj z ulubionym dressingiem.
Zobacz także:
REKLAMA