Smażone oliwki nadziewane migdałami

Smażone oliwki nadziewane migdałami
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 200 g Oliwki zielone nadziewane migdałami
  • Mąka pszenna
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Olej

Przygotowanie

  1. 1

    Przygotuj 3 miski. Do jednej wsyp mąkę pszenną, do drugiej bułkę tartą, a w trzeciej rozbij jajko i rozbełtaj je widelcem.

  2. 2

    Oliwki nadziewane migdałami panieruj w „klasycznym trójpaku”, a następnie smaż na rozgrzanym oleju.

  3. 3

    Smażone oliwki ułóż na ręczniku papierowym i pozbądź się nadmiaru oleju. Gotową przystawkę podawaj z ulubionym dressingiem.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też