Zaskakujący i nieoczywisty stek z arbuza. Niezapomniane wrażenia gwarantowane

Steki z arbuza
Źródło: Shutterstock/Shaiith

Składniki

Składniki na steki z arbuza

  • 4 kawałki Arbuz
  • 0.5 Sztuka Cytryna
  • 30 ml Sos sojowy
  • 3 ząbki Czosnek
  • 1 Szczypta Rozmaryn
  • 1 Szczypta Sól
  • 1 Szczypta Pieprz

Przygotowanie

  1. 1

    Przygotowanie steków z arbuza zaczynamy od wykonania marynaty. W tym celu łączymy sok wyciśnięty z połowy cytryny, sosu sojowego, oliwy, rozmarynu, soli, pieprzu i przeciśniętych przez praskę czosnku.

  2. 2

    Pokrojone w trójkątne części o grubości mniej więcej dwóch centymetrów nacieramy bardzo dokładnie marynatą i zostawiamy do zamarynowania na około 30 minut.

  3. 3

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też