Bagietka czosnkowa
Szybka bagietka czosnkowa poleca się na pyszną przekąskę, poczęstunek na imprezę czy jeden z posiłków w ciągu dnia. Zobacz, jak ją przygotować.
Autor:
Smak.pl
Kuchnia francuska
Kuchnie świata
Posiłki
Śniadanie
Podwieczorek
Rodzaje dań
Przekąski
Okazje
Domówka
Łatwe dania
Dania do 30 minut
REKLAMA
Składniki
- 2 sztuki Bułka paryska
- 60 g Masło
- 2 ząbki Czosnek
- 1 garść Natka pietruszki
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Czosnek i pietruszkę zieloną drobno posiekaj.
- 2
W misce wymieszaj drobno pokrojone (lub zblendowane) składniki z miękkim masłem. Dopraw solą i czarnym pieprzem mielonym.
- 3
Bagietki pokrój poprzecznie ostrym nożem i zrób kilka nacięć na całej długości. Głębokość krojenia powinna wynosić do ok. 2/3 wysokości bułki.
REKLAMA - 4
Masło czosnkowe rozprowadź nożem, zapełniając każde nacięcie w pieczywie.
- 5
Bagietki czosnkowe ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok. 10 minut.
Zobacz także:
REKLAMA