Bagietka czosnkowa

Bagietka czosnkowa
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 2 sztuki Bułka paryska
  • 60 g Masło
  • 2 ząbki Czosnek
  • 1 garść Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Czosnek i pietruszkę zieloną drobno posiekaj.

  2. 2

    W misce wymieszaj drobno pokrojone (lub zblendowane) składniki z miękkim masłem. Dopraw solą i czarnym pieprzem mielonym.

  3. 3

    Bagietki pokrój poprzecznie ostrym nożem i zrób kilka nacięć na całej długości. Głębokość krojenia powinna wynosić do ok. 2/3 wysokości bułki.

  4. 4

    Masło czosnkowe rozprowadź nożem, zapełniając każde nacięcie w pieczywie.

  5. 5

    Bagietki czosnkowe ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok. 10 minut.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też