Sałatka z kalafiora z jajkiem, gotowa w 20 minut

Sałatka z kalafiorem i jajkiem
Źródło: GettyImages

Składniki

Sałatka z kalafiorem i jajkiem

  • 80 g Majonez
  • 5 Jajko
  • 1 sztuka Kalafior
  • 1 pęczek Koperek
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka włóż do garnka i zalej wodą, po czym doprowadź do wrzenia. Od momentu zagotowania się wody, gotuj je jeszcze przez 7 minut, a następnie zanurz w zimnej wodzie i pozostaw do ostygnięcia.

  2. 2

    Kalafiora oczyść z liści okalających, następnie dokładnie umyj. Posiekaj warzywo na drobne kawałki i przełóż do miski.

  3. 3

    Wystudzone jajka obierz ze skorupki i pokrój w drobną kostkę. Następnie dodaj do miski z kalafiorem.

  4. 4

    Koperek opłucz pod bieżącą wodą, delikatnie osusz i bardzo drobno posiekaj. Od razu wrzuć go do sałatki.

  5. 5

    Wszystkie składniki sałatki z kalafiora i jajka dokładnie wymieszaj, a na koniec dodaj majonez. W razie konieczności, dopraw przekąskę, dodając sól i czarny pieprz mielony do smaku.

  6. 6

    Gotową sałatkę z kalafiorem i jajkiem przechowuj w lodówce przez minimum 2 godziny. Po tym czasie smakołyk jest gotowy do podania.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też