Ciasto czekoladowe z jabłkami prosty sposób na domowy deser

Ciasto czekoladowe z jabłkami
Źródło: GettyImages

Składniki

Ciasto czekoladowe z jabłkami przepis

  • 1.5 szklanki Mąka pszenna
  • 0.5 Szklanka Cukier
  • 0.5 Szklanka Olej
  • 4 łyżki Kakao
  • 1 sztuka Jajko
  • 0.5 Szklanka Maślanka
  • 0.5 Szklanka Gorąca woda
  • 1 łyżka Soda oczyszczona
  • 1 Szczypta Sól
  • 2 sztuki Jabłko

Przygotowanie

  1. 1

    Jabłka umyj obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój w grubą kostkę.

  2. 2

    Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, kakao, sól oraz sodę. Wymieszaj.

  3. 3

    Dodaj jajko, olej, maślankę i jabłka. Zmiksuj.

  4. 4

    Wlej gorącą wodę i dokładnie wymieszaj.

  5. 5

    Wąską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto.

  6. 6

    Piekarnik nagrzej do 180 stopni, wstaw ciasto i piecz przez 45 minut.

  7. 7

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też