Zupa cebulowa
Prosta zupa cebulowa, która Cię nasyci, rozgrzeje i zachwyci doskonałym smakiem.
Autor:
Smak.pl
Zupy
Rodzaje dań
Obiad
Posiłki
Łatwe dania
Dania do godziny
Główne składniki
Warzywa
Mąka
Kuchnia francuska
Kuchnie świata
REKLAMA
Składniki
- 3 sztuki Cebula
- 4 sztuki Ziemniaki
- 2 łyżki olej
- 0.5 Łyżeczka Słodka papryka
- 0.5 Łyżeczka Majeranek
- 2 łyżki Mąka pszenna
- Woda
- Sól
Przygotowanie
- 1
Obrane ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie.
- 2
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, dodaj słodką paprykę mieloną i mąkę. Dolej odrobinę wody i mieszaj, aby nie powstały grudki.
- 3
Do garnka z ziemniakami dodaj cebulę i gotuj razem przez ok. 20 minut. Następnie do smaku dodaj sól i majeranek.
REKLAMA - 4
Zupę cebulową możesz podawać z grzankami i serem.
Zobacz także:
REKLAMA