Pasta z tuńczyka i jajek
Ekspresowa pasta z tuńczyka i jajek to sposób na rozwianie nudy, którą często odczuwamy, podczas jedzenia tradycyjnych kanapek. Zamiast sięgać po szynkę i ser, przygotuj szybką pastę rybną, która z pewnością zagości w Twoim menu na dłużej. Jej przygotowanie zajmuje jedynie 10 minut.
Składniki
- 300 g Tuńczyk z puszki
- 3 ząbki Czosnek
- 2 Jajko
- 2 łyżki Majonez
- 2 łyżki Jogurt naturalny
- 1 szczypta Pieprz
- 2 łyżki Sok z cytryny
Przygotowanie
- 1
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy przestygną, zdejmij z nich skorupkę i pokrój na mniejsze kawałki.
- 2
Z tuńczyka odlej olej, przełóż go do miski i połącz z majonezem, jogurtem naturalnym i kawałkami ugotowanego jajka.
- 3
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę prosto do naczynia z tuńczykiem.
REKLAMA - 4
Do składników na pastę z tuńczyka wlej 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny (można zastąpić sokiem z limonki). Całość dopraw pieprzem mielonym oraz solą.
- 5
Tuńczyka wraz z resztą składników zblenduj na gładką pastę do kanapek. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz także: