Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 300 g Tuńczyk z puszki
  • 3 ząbki Czosnek
  • 2 Jajko
  • 2 łyżki Majonez
  • 2 łyżki Jogurt naturalny
  • 1 szczypta Pieprz
  • 2 łyżki Sok z cytryny

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka ugotuj na twardo. Kiedy przestygną, zdejmij z nich skorupkę i pokrój na mniejsze kawałki.

  2. 2

    Z tuńczyka odlej olej, przełóż go do miski i połącz z majonezem, jogurtem naturalnym i kawałkami ugotowanego jajka.

  3. 3

    Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę prosto do naczynia z tuńczykiem.

  4. 4

    Do składników na pastę z tuńczyka wlej 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny (można zastąpić sokiem z limonki). Całość dopraw pieprzem mielonym oraz solą. 

  5. 5

    Tuńczyka wraz z resztą składników zblenduj na gładką pastę do kanapek. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też