Roladki z kurczaka ze szpinakiem i papryką
Pomysł na dietetyczny obiad i lunch, któremu nie brakuje wyrafinowania ani delikatności.
Składniki
- 4 sztuki Filet z kurczaka
- 3 łyżki Musztarda francuska
- 1 łyżka Oliwa z oliwek
- 2 ząbki Czosnek
- 1 szczypta Sól
- 1 szczypta Pieprz czarny mielony
- 1 opakowanie Szpinak młody
- 1 kawałek Papryka czerwona
- 1 łyżka Olej
Przygotowanie
- 1
Piersi z kurczaka natnij wzdłuż.
- 2
Z musztardy, zmiażdżonego czosnku, soli i pieprzu przygotuj pastę do smarowania mięsa.
- 3
Następnie liście szpinaku rozdziel na każdy płat. Tak samo uczyń z pokrojoną w drobną kostkę papryką.
REKLAMA - 4
Zawijaj starannie roladki i zabezpiecz je wykałaczkami.
- 5
Piekarnik rozgrzej do 200 st. C.
- 6
Wybierz taką patelnię, którą można będzie później wsadzić do piekarnika i zapiekać roladki z kurczaka. Rozgrzej na niej olej i smaż roladki z każdej strony po ok. 4 minuty.
- 7
Następnie wstaw patelnię do piekarnika i piecz ok. 15 minut.
- 8
Jako dodatek do roladek z kurczaka możesz przygotować brukselkę gotowaną na parze (przez ok. 10 minut). Wystarczy ją lekko posolić i polać łyżką oleju lub roztopionego masła.
Zobacz także: