Roladki z kurczaka ze szpinakiem i papryką

Roladki z kurczaka ze szpinakiem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 4 sztuki Filet z kurczaka
  • 3 łyżki Musztarda francuska
  • 1 łyżka Oliwa z oliwek
  • 2 ząbki Czosnek
  • 1 szczypta Sól
  • 1 szczypta Pieprz czarny mielony
  • 1 opakowanie Szpinak młody
  • 1 kawałek Papryka czerwona
  • 1 łyżka Olej

Przygotowanie

  1. 1

    Piersi z kurczaka natnij wzdłuż.

  2. 2

    Z musztardy, zmiażdżonego czosnku, soli i pieprzu przygotuj pastę do smarowania mięsa.

  3. 3

    Następnie liście szpinaku rozdziel na każdy płat. Tak samo uczyń z  pokrojoną w drobną kostkę papryką.

  4. 4

    Zawijaj starannie roladki i zabezpiecz je wykałaczkami.

  5. 5

    Piekarnik rozgrzej do 200 st. C.

  6. 6

    Wybierz taką patelnię, którą można będzie później wsadzić do piekarnika i zapiekać roladki z kurczaka. Rozgrzej na niej olej i smaż roladki z każdej strony po ok. 4 minuty.

  7. 7

    Następnie wstaw patelnię do piekarnika i piecz ok. 15 minut.

  8. 8

    Jako dodatek do roladek z kurczaka możesz przygotować brukselkę gotowaną na parze (przez ok. 10 minut). Wystarczy ją lekko posolić i polać łyżką oleju lub roztopionego masła.

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też