Pomidory z mozzarellą — przepis na perfekcyjne Caprese

Pomidory z mozarellą
Źródło: GettyImages

Składniki

Pomidory z mozzarellą

  • 250 g Mozzarella
  • 3 łyżki Oliwa z oliwek
  • 4 sztuki Pomidor
  • 1 garść Świeża bazylia
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Pomidory umyj, osusz, a następnie wytnij z nich szypułki. Tak przygotowane warzywa pokrój w grube plastry.

  2. 2

    Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój na plastry, grubością zbliżone do tych, przygotowanych z pomidora.

  3. 3

    Na talerzu układaj naprzemiennie plastry pomidora oraz mozzarelli.

  4. 4

    Pomidory z mozzarellą polej oliwą z oliwek. Następnie poukładaj na nich liście świeżej bazylii, a na końcu włoską sałatkę Caprese posyp delikatnie solą oraz czarnym pieprzem mielonym.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też