Placki owsiane

Placki owsiane
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 0.5 Szklanka Mleko
  • 1 sztuka Banan
  • 1 szklanki Płatki owsiane błyskawiczne
  • 1 Jajko
  • 2 szczypty Mielony cynamon
  • 1 sztuka Jabłko
  • 0.5 Łyżeczka Kurkuma
  • 1 szczypta Pieprz
  • Olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. 1

    Do miski wsyp błyskawiczne płatki owsiane i dodaj do nich 0,5 szklanki mleka.

  2. 2

    Jajko roztrzep widelcem i dodaj je do płatków. Następnie do miski dołóż miazgę z banana wraz z cynamonem, odrobiną pieprzu i kurkumą. Dokładnie wymieszaj masę na placki owsiane.

  3. 3

    Umyj jabłko i podziel je na mniejsze kawałki — z owocu powinno wyjść 8-10 plastrów.

  4. 4

    Placki owsiane smaż na odrobinie oleju rzepakowego. Na każdy placuszek nakładaj po jednym plastrze jabłka. Opiekaj je z obu stron na rumiany kolor.

  5. 5

    Dodatkiem dla starszych dzieci (powyżej 12. miesiąca życia), z którym możesz podawać placki owsiane, jest miód. Śniadanie doskonale smakuje również z domowym masłem orzechowym.

  6. 6

    Posiłek nadaje się dla dzieci już od 8. miesiąca życia.

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też