Nocna owsianka

Nocna owsianka z orzechami pekan
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 360 ml Mleko roślinne
  • 90 g Płatki owsiane
  • 160 g Jogurt grecki
  • 4 sztuki Daktyle
  • 1 łyżeczka Mielony cynamon
  • 4 łyżki Masło z orzechów nerkowca
  • 2 łyżki Orzechy pekan
  • 2 sztuki Morela

Przygotowanie

  1. 1

    W naczyniu połącz płatki owsiane, podzielone na mniejsze części daktyle, a całość zalej mlekiem roślinnym. Następnie dodaj 2 łyżki masła z nerkowców i odrobinę mielonego cynamonu. Całość dokładnie wymieszaj i przechowuj w lodówce przez całą noc.

  2. 2

    Jogurt naturalny połącz z 2 łyżkami masła z nerkowców i dokładnie wymieszaj.

  3. 3

    Następnego dnia nocna owsianka jest już gotowa do spożycia. Podziel ją na 2 porcje i połącz z jogurtem, wymieszanym z masłem orzechowym.

  4. 4

    Wierzch nocnej owsianki udekoruj pokrojonymi orzechami pekan i kawałkami owoców, np. morelą.

  5. 5

    Posiłek nadaje się dla dzieci powyżej 12. miesiąca życia.

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też