Pesto z czosnku niedźwiedziego

Pesto z czosnku niedźwiedziego
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 200 g Czosnek niedźwiedzi
  • 100 g Orzeszki piniowe
  • 300 ml Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Liście czosnku niedźwiedziego starannie umyj, a następnie osusz.

  2. 2

    Umyty i wysuszony czosnek niedźwiedzi włóż do blendera, dodaj orzechy, oliwę z oliwek oraz sól i czarny pieprz. Smak pesto możesz ulepszyć, dodając parmezan — jest to jednak nieobowiązkowy dodatek. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj.

  3. 3

    Gotowe pesto przełóż do szklanego słoika. Przechowuj w lodówce.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też