Majonez z awokado bez jajek
Pyszny majonez, w którym główną rolę odgrywają nie jajka i olej, ale awokado. Do jego przygotowania wystarczy "kropla" oleju i przygotujesz go bez użycia jajek.
Autor:
Smak.pl
Dania do 15 minut
Dieta bez laktozy
Dieta bezglutenowa
Dieta na masę
Sosy i dipy
Przekąski
Fit przekąski
Dania wegańskie
REKLAMA
Składniki
- 2 sztuki Awokado
- 1 ząbek Czosnek
- 1 sztuka Limonka
- 1 łyżka Musztarda
- 1.5 ml Oliwa z oliwek
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ i włóż go do blendera.
- 2
Do pasty z awokado dodaj obrany ząbek czosnku. Następnie dodaj sok z limonki, musztardę, czarny pieprz mielony i odrobinę soli. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
- 3
Do mieszanki wlej oliwę i delikatnie wymieszaj.
REKLAMA - 4
Gotowy majonez przełóż do szklanego, zamykanego słoika i wykorzystaj jak najszybciej.
Zobacz także:
REKLAMA