Kulki mocy z masłem orzechowym dodadzą ci energii. To idealna przekąska dla małych i dużych

Kulki mocy z masłem orzechowym
Źródło: Shutterstock/Maslova Valentina

Składniki

Kulki mocy z masłem orzechowym

  • 0.5 Szklanka Wiórki kokosowe
  • 1 szklanki Daktyle bez pestek
  • 2 łyżki Nasiona chia
  • 1 łyżka Olej kokosowy
  • 1 łyżka Masło orzechowe
  • 0.75 Szklanka Zmielone migdały

Przygotowanie

  1. 1

    Wszystkie składniki, tj. wiórki kokosowe, daktyle, nasiona chia, olej kokosowy, masło orzechowe oraz zmielone migdały umieść w blenderze. Miksuj komponenty do chwili otrzymania jednolitej masy. 

  2. 2

    Z masy bakaliowej uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie ułóż je na tacce wyłożonej kawałkiem papieru do pieczenia i umieść w lodówce. 

  3. 3

    Kulki mocy z masłem orzechowym serwuj po schłodzeniu. Przed podaniem możesz także obtoczyć je w kakao lub polać rozpuszczoną czekoladą.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też