Egzotyczny koktajl z mango — przepis na smoothie z najmodniejszym owocem sezonu

Koktajl z mango
Źródło: Shutterstock/nblx

Składniki

Koktajl z mango

  • 1 sztuka Banan
  • 400 g Gruszka
  • 2 sztuki Mango
  • 5 sztuk Pomarańcza

Przygotowanie

  1. 1

    Mango obierz ze skóry, następnie wykrój pestkę i umieść miąższ w kielichu blendera. Zmiksuj owoc na gładkie purée.

  2. 2

    Gruszki obierz ze skóry i wykrój z owoców gniazdo nasienne.

  3. 3

    Pomarańcze przekrój na połowę i wyciśnij z nich sok. Możesz wykorzystać wyciskarkę ręczną lub elektryczną. Otrzymany płyn przecedź przez sito, aby w napoju nie znalazły się żadne pestki.

  4. 4

    Banana obierz ze skóry.

  5. 5

    Do blendera kielichowego wlej sok uzyskany z mango oraz pomarańczy. Następnie dodaj gruszki oraz banana i zblenduj składniki na gładkie purée. Jeżeli chcesz otrzymać koktajl o rzadszej konsystencji, wystarczy, że wlejesz niewielką ilość wody lub dodasz dodatkową porcję soku z pomarańczy.

     

    Koktajl z mango serwuj bezpośrednio po przygotowaniu. Aby przygotowany napój stał się jeszcze bardziej orzeźwiający, dodaj do niego kostki lodu.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też