Odchudzający koktajl z jarmużu i awokado — przepis na szczupłą sylwetkę na lato

Koktajl odchudzający z jarmużu i awokado
Źródło: Shutterstock/baibaz

Składniki

Koktajl odchudzający z jarmużu i awokado

  • 25 g Miód
  • 250 ml Woda kokosowa
  • 50 g Liście jarmużu
  • Świeży imbir
  • 150 g Jabłko
  • 10 g Siemię lniane
  • 100 g Pomarańcza
  • 70 g Awokado
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

  1. 1

    Jabłko starannie umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, a następnie wykrój gniazdo nasienne

  2. 2

    Korzeń imbiru obierz ze skórki, a zaraz potem zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

  3. 3

    Jarmuż opłucz i osusz. 

  4. 4

    Pomarańczę obierz ze skóry, a następnie usuń białe błony, pozostawiając jedynie miąższ owocu.

  5. 5

    Awokado przekrój na połowę, usuń pestkę i za pomocą łyżki stołowej wybierz miąższ ze środka. 

  6. 6

    Cytrynę sparz wrzątkiem, przekrój na połowę i wyciśnij z niej sok. 

  7. 7

    W blenderze kielichowym umieść miód, wodę kokosową, imbir, jabłko, pomarańczę, siemię lniane, awokado, sok z cytryny i jarmuż. Wszystkie podane składniki starannie zblenduj. 

     

    Koktajl odchudzający z jarmużu i awokado serwuj bezpośrednio po przygotowaniu. Napój można podawać później, przechowując wyrób w lodówce, najlepiej w szczelnie zamkniętym pojemniku.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też