Domowa granola z masłem orzechowym i dżemem

Domowa granola z masłem orzechowym i dżemem
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 0.75 Szklanka Masło orzechowe
  • 2 łyżki Olej kokosowy
  • 2 łyżki Cukier trzcinowy
  • 3 szklanek Płatki owsiane
  • 1 szklanki Orzeszki ziemne (niesolone)
  • 0.5 Szklanka Mieszanka suszonych owoców
  • 0.5 Szklanka Dżem

Przygotowanie

  1. 1

    Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

  2. 2

    W mniejszym garnku umieść masło orzechowe razem z olejem kokosowym i cukrem trzcinowym. Wszystkie składniki podgrzewaj w niskiej temperaturze i mieszaj, aby wszystkie produkty się ze sobą ładnie połączyły.

     

  3. 3

    Do oddzielnej miski wsyp płatki owsiane, a następnie dołóż również orzechową mieszankę. Całość dobrze wymieszaj.

  4. 4

    Następnie dodaj również orzeszki ziemne i wszystko ponownie dokładnie wymieszaj.

  5. 5

    Domową granolę piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut. Następnie pozwól jej ostygnąć.

  6. 6

    Schłodzoną granolę wymieszaj z suszonymi owocami i przechowuj w szklanym, zamykanym pojemniku.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też