Niezastąpiona tortilla z łososiem, czyli przysmak wielu imprez

Tortilla z łososiem
Źródło: GettyImages

Składniki

Tortilla z łososiem

  • 2 Placki tortilli
  • 50 g Serek Philadelphia
  • 100 g Łosoś wędzony
  • Koperek
  • 100 g Ogórek
  • 2 szczypty Sól
  • 2 szczypty Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Wybrane placki tortilli posmaruj na całej powierzchni kremowym serkiem typu Philadelphia.

  2. 2

    Ogórka umyj, obierz ze skórki i pokrój w cienkie słupki.

  3. 3

    Łososia pokrój w cienkie plasterki.

  4. 4

    Koperek opłucz pod wodą i drobno posiekaj.

  5. 5

    Na boku posmarowanej serkiem tortilli ułóż połowę pokrojonego ogórka i łososia. Następnie dodaj posiekany koperek, a całość posyp odrobiną soli i szczyptą czarnego pieprzu mielonego. Zwiń rollsy, nie pozostawiając wolnych przestrzeni, po czym owiń folią spożywczą. Powtórz te same czynności z drugim plackiem tortilli.

  6. 6

    Tak przygotowane tortille z łososiem schładzaj w lodówce, aż do momentu podania.

  7. 7

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też