Naleśniki budyniowe
Smaczne, kruche naleśniki budyniowe to doskonały pomysł na pyszne śniadanie lub słodki posiłek w ciągu dnia. Sam zdecyduj, jakie dodatki będą najlepsze — w poniższym przepisie znajdziesz inspirację na naleśniki budyniowe z owocami i serkiem waniliowym.
Składniki
- 200 g Mąka pszenna
- 1 szklanki Mleko
- 1 płaska łyżka Cukier
- 64 g Budyń waniliowy w proszku
- 1 szklanki Woda
- 0.5 Kostka Masło
Dodatkowo
- Owoce
- Serek homogenizowany
Przygotowanie
- 1
Połowę masła roztop w małym garnku. W dużej misce połącz ze sobą: mąkę, cukier, mleko, wodę, budyń waniliowy i lekko przestudzone masło. Całość zmiksuj na jednolitą konsystencję.
- 2
Ciasto naleśnikowe odmierzaj za pomocą chochli i smaż na rozgrzanej patelni. Po upływie minuty przewróć placek na drugą stronę. Gotowe, złociste naleśniki budyniowe zdejmij z patelni, posługując się płaską łopatką.
- 3
Ulubione owoce podziel na małe kawałki i połącz je z serkiem waniliowym. Słodki krem rozsmaruj na każdym naleśniku, a wierzch oprósz delikatnie cukrem pudrem.
Zobacz także: