Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 200 g Mąka pszenna
  • 1 szklanki Mleko
  • 1 płaska łyżka Cukier
  • 64 g Budyń waniliowy w proszku
  • 1 szklanki Woda
  • 0.5 Kostka Masło

Dodatkowo

  • Owoce
  • Serek homogenizowany

Przygotowanie

  1. 1

    Połowę masła roztop w małym garnku. W dużej misce połącz ze sobą: mąkę, cukier, mleko, wodę, budyń waniliowy i lekko przestudzone masło. Całość zmiksuj na jednolitą konsystencję.

  2. 2

    Ciasto naleśnikowe odmierzaj za pomocą chochli i smaż na rozgrzanej patelni. Po upływie minuty przewróć placek na drugą stronę. Gotowe, złociste naleśniki budyniowe zdejmij z patelni, posługując się płaską łopatką.

  3. 3

    Ulubione owoce podziel na małe kawałki i połącz je z serkiem waniliowym. Słodki krem rozsmaruj na każdym naleśniku, a wierzch oprósz delikatnie cukrem pudrem.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też