Placki twarogowe

Placki twarogowe
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1.5 łyżka Mąka ryżowa
  • 1 Jajko
  • 2 łyżki Twaróg półtłusty
  • 0.5 Sztuka Banan
  • 1 łyżka Rodzynki
  • Olej kokosowy

Przygotowanie

  1. 1

    Biały ser przełóż do miski i rozgnieć go widelcem.

  2. 2

    Obierz banana, rozgnieć go na miazgę i dodaj do twarogu. Banan sprawi, że placki twarogowe staną się słodsze. W przepisie można go zastąpić np. miodem.

  3. 3

    Do miski ze składnikami dodaj również mąkę ryżową (możesz zastąpić ją inną, jeśli tolerujesz gluten), rodzynki i jajko. Całość wymieszaj na jednolitą masę.

  4. 4

    Placki twarogowe smaż na odrobinie oleju kokosowego, aż nabiorą złocistego koloru. Możesz serwować je z odrobiną jogurtu i pokrojonymi kawałkami świeżych owoców.

  5. 5

    Posiłek nadaje się dla dzieci już od 9. miesiąca życia.

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też