Placki twarogowe
Szybkie placki twarogowe przygotujesz w mgnieniu oka. To pożywny posiłek dla małego łasucha. Poniższy przepis nadaje się dla osób nietolerujących glutenu. Sprawdź, jak zrobić pyszne placki twarogowe.
Składniki
- 1.5 łyżka Mąka ryżowa
- 1 Jajko
- 2 łyżki Twaróg półtłusty
- 0.5 Sztuka Banan
- 1 łyżka Rodzynki
- Olej kokosowy
Przygotowanie
- 1
Biały ser przełóż do miski i rozgnieć go widelcem.
- 2
Obierz banana, rozgnieć go na miazgę i dodaj do twarogu. Banan sprawi, że placki twarogowe staną się słodsze. W przepisie można go zastąpić np. miodem.
- 3
Do miski ze składnikami dodaj również mąkę ryżową (możesz zastąpić ją inną, jeśli tolerujesz gluten), rodzynki i jajko. Całość wymieszaj na jednolitą masę.
REKLAMA - 4
Placki twarogowe smaż na odrobinie oleju kokosowego, aż nabiorą złocistego koloru. Możesz serwować je z odrobiną jogurtu i pokrojonymi kawałkami świeżych owoców.
- 5
Posiłek nadaje się dla dzieci już od 9. miesiąca życia.
Zobacz także: