Jajka faszerowane
Prosta, szybka i smaczna przekąska dla Twoich gości, która nada się na imprezę lub uroczystość, taką jak Święta Wielkanocne.
Autor:
Smak.pl
Jajka
Łatwe dania
Na skróty
Dania do 15 minut
Rodzaje dań
Przekąski
Okazje
Wielkanoc
Domówka
Dania wegetariánskie
REKLAMA
Składniki
- 6 Jajko
- 3 łyżki Musztarda
- 80 g Masło
- 60 g Serek topiony
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Jajka ugotuj na twardo, a kiedy lekko przestygną, przekrój na pół i wyciągnij z nich żółtko.
- 2
Włóż żółtka do miski i dodaj miękkie masło, serek topiony i musztardę. Wszystko dobrze wymieszaj. Następnie dopraw nadzienie, dodając pieprz i sól.
- 3
Jajka faszerowane już prawie gotowe. Na koniec białka wypełnij przygotowanym nadzieniem.
Zobacz także:
REKLAMA