Syrop z lawendy na odchudzanie i ból brzucha

Syrop z lawendy
Źródło: GettyImages

Składniki

Syrop z lawendy przepis

  • 100 g Lawenda kwiaty
  • 1 litr Woda
  • 0.5 Szklanka Cukier
  • 2 sztuki Cytryna
  • 3 łyżki Miód

Przygotowanie

  1. 1

    Do garnka wlej wodę, dodaj cukier i gotuj, do czasu aż cukier się rozpuści.

  2. 2

    Dodaj kwiaty lawendy (bez łodyg), gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Pod koniec gotowania dodaj sok z cytryny, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.

  3. 3

    Zimny płyn przecedź przez sito, dodaj miód i dokładnie wymieszaj.

  4. 4

    Syrop z lawendy przelej do czystych i suchych słoików lub butelki.

  5. 5

    Pasteryzuj syrop z lawendy w piekarniku nagrzanym do 110 stopni przez 10 minut. Odstaw syrop do ostygnięcia.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też