Syrop z imbiru i cytryny — naturalny antybiotyk, który w mig rozprawi się z przeziębieniem

Syrop z imbiru i cytryny
Źródło: Shutterstock/Olesia Bech

Składniki

Syrop z imbiru i cytryny

  • 2 sztuki Cytryna
  • 3 łyżki Miód
  • 1 sztuka Korzeń imbiru

Przygotowanie

  1. 1

    Cytryny sparz wrzątkiem i starannie je umyj.

  2. 2

    Obierz kawałek korzenia imbiru o długości ok. 3 cm. 

  3. 3

    Cytryny pokrój w dość cienkie plastry.

  4. 4

    Obrany imbir zetrzyj na tarce. Najlepiej wykorzystać do tego małe oczka. 

  5. 5

    Następnie na dno wyparzonego, czystego słoika wlej 3 łyżki miodu. Zaraz potem do naczynia dodaj część plasterków cytryny oraz porcję startego korzenia imbiru. Naczynie wypełnij opisanymi warstwami, a następnie szczelnie zakręć słój i umieść go w lodówce na całą dobę. Po upływie 24 godzin syrop z imbiru i cytryny nadaje się już do konsumowania. 

     

    Zobacz także: 

     

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też