Sok z czarnej porzeczki na odporność i przeziębienie. Receptura babci

Sok z czarnej porzeczki
Źródło: GettyImages

Składniki

Sok z czarnej porzeczki przepis

  • 3 kg Czarna porzeczka
  • 1 kg Cukier
  • 2 sztuki Cytryna

Przygotowanie

  1. 1

    Porzeczki umyj w zimnej wodzie, odcedź na sicie i oddziel owoce od gałązki.

  2. 2

    Obrane owoce włóż do garnka, dodaj cukier i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając przez 10 minut. Odstaw i wystudź.

  3. 3

    Za pomocą gazy wyciśnij sok. Przelej do garnka, dodaj sok z cytryny i zagotuj.

  4. 4

    Słoiki lub małe butelki oraz nakrętki wyparz wrzątkiem i wytrzyj do sucha.

  5. 5

    Gorący sok przelej do naczyń, dokładnie zakręć.

  6. 6

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też