Naleśniki z kinderkami to hit internetu. Koniecznie musisz ich spróbować!

Naleśniki z czekoladowym wypełnieniem
Źródło: Shutterstock/rom_olik

Składniki

Naleśniki z kinderkami

  • 1 szklanki Mleko
  • 2 sztuki Jajko
  • 0.75 Szklanka Woda gazowana
  • 1 Szczypta Sól
  • 1 szklanki Mąka pszenna
  • 3 łyżki Olej rzepakowy
  • Cukier

Dodatki

  • 10 sztuk Czekoladki Kinderki
  • Cukier puder
  • Krem czekoladowo-orzechowy

Przygotowanie

  1. 1

    Szykowanie dania rozpocznij od sporządzenia ciasta na naleśniki. W dużej misce połącz ze sobą wszystkie składniki na ciasto, tj. mąkę pszenną, jajka, mleko, wodę gazowaną, sól oraz odrobinę cukru i olej. Następnie dokładnie wymieszaj komponenty, żeby pozbyć się grudek. Masa powinna być gładka. 

  2. 2

    Patelnię rozgrzej, a następnie nakładaj na nią porcje ciasta i smaż naleśniki na złoty kolor, aż do wyczerpania przygotowanego ciasta.

  3. 3

    Usmażone naleśniki złóż na połówki, a następnie na brzeg każdego placka połóż po jednej czekoladce kinder. Naleśniki zwiń w rulon i nakładaj na talerze. Bardzo ważne jest to, żeby naleśniki były gorące. Dzięki temu czekoladka apetycznie się rozpłynie.

  4. 4

    Na sam koniec, tuż przed serwowaniem posiłku, naleśniki z kinderkami udekoruj cukrem pudrem oraz czekoladowym kremem typu Nutella. Świetnie sprawdzą się także wszelkie sosy do deserów i kolorowe posypki.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też