Naleśniki szpinakowe z twarogiem i suszonymi pomidorami
Pyszne naleśniki ze świeżego szpinaku doskonale smakują z dodatkiem lekkiego sera i suszonych pomidorów.
Autor:
Smak.pl
Naleśniki
Posiłki
Obiad
Łatwe dania
Dania do 30 minut
Główne składniki
Warzywa
Mąka
Jajka
Nabial
Dla młodych mam
Kolacja
REKLAMA
Składniki
Ciasto naleśnikowe
- 200 g Świeży szpinak
- 2 szklanek Mleko
- 2 Jajko
- 1 szklanki Mąka pszenna
- Olej
- Masło
- Sól
Frasz serowo-pomidorowy
- 2 opakowania Twaróg
- 100 g Suszone pomidory w oleju
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Liście szpinaku wrzuć do blendera, dodaj mleko, jajka, mąkę, sól i wszystko razem wymieszaj na gładkie, płynne ciasto.
- 2
Naleśniki smaż na rozgrzanym oleju (1 łyżeczka na naleśnik) i maśle (1 łyżeczka na naleśnik) na złoty kolor.
- 3
Suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki i razem z oliwą (zalewą z pomidorów) przełóż je do miski. Następnie dodaj twarożek, dopraw farsz solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
REKLAMA - 4
Przygotowane nadzienie nałóż na usmażone naleśniki. Na koniec każdy z nich zawiń w rulon.
Zobacz także:
REKLAMA