Naleśniki szpinakowe z twarogiem i suszonymi pomidorami

Naleśniki szpinakowe z twarogiem i suszonymi pomidorami
Źródło: GettyImages

Składniki

Ciasto naleśnikowe

  • 200 g Świeży szpinak
  • 2 szklanek Mleko
  • 2 Jajko
  • 1 szklanki Mąka pszenna
  • Olej
  • Masło
  • Sól

Frasz serowo-pomidorowy

  • 2 opakowania Twaróg
  • 100 g Suszone pomidory w oleju
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Liście szpinaku wrzuć do blendera, dodaj mleko, jajka, mąkę, sól i wszystko razem wymieszaj na gładkie, płynne ciasto.

  2. 2

    Naleśniki smaż na rozgrzanym oleju (1 łyżeczka na naleśnik) i maśle (1 łyżeczka na naleśnik)  na złoty kolor.

  3. 3

    Suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki i razem z oliwą (zalewą z pomidorów) przełóż je do miski. Następnie dodaj twarożek, dopraw farsz  solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

  4. 4

    Przygotowane nadzienie nałóż na usmażone naleśniki. Na koniec każdy z nich zawiń w rulon.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też