Łosoś z piekarnika
Łosoś z piekarnika to pomysł na szybki i pożywny obiad. Ten zdrowy posiłek dostarczy nie tylko wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, z których słynie łosoś, ale i białka oraz wielu witamin i składników mineralnych. Przepis na łososia pieczonego w piekarniku nadaje się na wiele okazji. Zobacz, jak go przygotować.
Składniki
- 40 dag Łosoś
- Sok z cytryny
- Sól morska
- Masło
- Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C.
- 2
Umyj łososia i pozbądź się skóry. Rybę skrop sokiem wyciśniętym z cytryny i posyp czarnym pieprzem mielonym oraz solą morską.
- 3
Doprawionego łososia przełóż do naczynia żaroodpornego. Na rybę połóż pokrojone plastry masła.
REKLAMA - 4
Naczynie z łososiem włóż do piekarnika i piecz przez ok. 20 minut. Łososia z piekarnika podawaj z ryżem basmanti, zielonymi warzywami lub salsą z pomidorków i awokado.
Zobacz także: