Łosoś z piekarnika

 Łosoś z piekarnika
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 40 dag Łosoś
  • Sok z cytryny
  • Sól morska
  • Masło
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C.

  2. 2

    Umyj łososia i pozbądź się skóry. Rybę skrop sokiem wyciśniętym z cytryny i posyp czarnym pieprzem mielonym oraz solą morską.

  3. 3

    Doprawionego łososia przełóż do naczynia żaroodpornego. Na rybę połóż pokrojone plastry masła.

  4. 4

    Naczynie z łososiem włóż do piekarnika i piecz przez ok. 20 minut. Łososia z piekarnika podawaj z ryżem basmanti, zielonymi warzywami lub salsą z pomidorków i awokado.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też