Fusilli z grillowaną cukinią

 Fusilli z grillowaną cukinią
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 300 g Papryka czerwona
  • 2 sztuki Cukinia
  • 2 ząbki Czosnek
  • 80 g Fasolka szparagowa
  • 100 g Brokuły
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek
  • 40 g Masło
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Pokrojony czosnek smaż na oleju. Po chwili dodaj brokuły i całość smaż razem na patelni przez kilka minut.

  2. 2

    Na patelnię dołóż fasolkę szparagową, przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu.

  3. 3

    Cukinię piecz na patelni grillowej, następnie dodaj ją do pozostałych warzyw i całość dopraw solą oraz pieprzem.

  4. 4

    Makaron fusilli ugotuj zgodnie z instrukcją — powinien być al dente. Po ugotowaniu odcedź pastę, dodaj na patelnię z warzywami.

  5. 5

    Fusilli z grillowaną cukinią smaż jeszcze chwilę, dodając masło. Danie serwuj na ciepło.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też