Fusilli z grillowaną cukinią
W ciągu tygodnia preferujemy lżejsze, łatwe w przygotowaniu posiłki, które nie wymagają długich kuchennych zmagań. Oto jeden z pomysłów na szybki posiłek — wypróbuj Fusilli z grillowaną cukinią.
Autor:
Smak.pl
REKLAMA
Składniki
- 300 g Papryka czerwona
- 2 sztuki Cukinia
- 2 ząbki Czosnek
- 80 g Fasolka szparagowa
- 100 g Brokuły
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- 40 g Masło
- Pieprz czarny mielony
- Sól
Przygotowanie
- 1
Pokrojony czosnek smaż na oleju. Po chwili dodaj brokuły i całość smaż razem na patelni przez kilka minut.
- 2
Na patelnię dołóż fasolkę szparagową, przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu.
- 3
Cukinię piecz na patelni grillowej, następnie dodaj ją do pozostałych warzyw i całość dopraw solą oraz pieprzem.
REKLAMA - 4
Makaron fusilli ugotuj zgodnie z instrukcją — powinien być al dente. Po ugotowaniu odcedź pastę, dodaj na patelnię z warzywami.
- 5
Fusilli z grillowaną cukinią smaż jeszcze chwilę, dodając masło. Danie serwuj na ciepło.
Zobacz także:
REKLAMA