Koreczki z fetą — apetizer, którego nie może zabraknąć na Twoim stole

Koreczki z fetą
Źródło: GettyImages

Składniki

Koreczki z fetą

  • 1 Szczypta Oregano
  • 50 g Ser feta
  • 5 sztuk Czarne oliwki
  • 5 sztuk Pomidory koktajlowe
  • 1 łyżeczka Oliwa z oliwek
  • 0.5 Sztuka Ogórek zielony

Przygotowanie

  1. 1

    Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, a następnie przekrój w poprzek na połowę.

  2. 2

    Oliwki odsącz z zalewy i przekrój wzdłuż na połowę.

  3. 3

    Ser feta pokrój na kostki o boku ok. 2 cm. Możesz także zakupić fetę w kostkach.

  4. 4

    Ogórka obierz ze skórki, a następnie pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm, po czym każdy kawałek przetnij na 4 części.

  5. 5

    Pomidory koktajlowe ułóż na talerzu wewnętrzną stroną do góry, następnie dopraw je delikatnie oregano oraz skrop oliwą z oliwek.

  6. 6

    Na wykałaczki nabijaj kolejno oliwki, pomidorki koktajlowe, ser feta oraz ogórki. Koreczki z fetą do momentu podania przechowuj w lodówce.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też