Jajka faszerowane pieczarkami

 Jajka faszerowane pieczarkami
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 4 Jajko
  • 2 łyżki Majonez
  • 1 łyżeczka Masło
  • 5 sztuk Pieczarki
  • Natka pietruszki
  • Pieprz czarny mielony
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1

    Umyte pieczarki zetrzyj na tarce.

  2. 2

    Rozpuść masło i smaż na nim starte wcześniej pieczarki. Następnie dopraw solą i pieprzem.

  3. 3

    Ugotuj jajka w osolonej wodzie. Po 8 minutach gotowania wyłącz palnik i zalej jajka zimną wodą. Kiedy lekko ostygną, zdejmij z nich skorupkę, przekrój na pół i wyciągnij żółtko.

  4. 4

    Żółtka rozgnieć widelcem, połącz z majonezem, usmażonymi pieczarkami oraz posiekana natką pietruszki.

  5. 5

    Wydrążone jajka faszeruj przygotowanym farszem pieczarkowym.

  6. 6

    Jajka faszerowane z pieczarkami możesz ozdobić np. posiekaną pietruszką.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też