Zupa czosnkowa Magdy Gessler — kulinarna rewolucja w Twoim domu

Zupa czosnkowa krem z dodatkami
Źródło: Shutterstock/Chatham172

Składniki

Zupa czosnkowa Magdy Gessler

  • 4 sztuki Ziemniaki
  • 1 łyżka Oliwa z oliwek
  • 8 ząbków Czosnek
  • Pieprz czarny mielony
  • 1 łyżka Masło
  • 1 sztuka Cebula
  • 0.5 Szklanka Śmietanka 30%
  • 1 litr Bulion warzywny

Przygotowanie

  1. 1

    Ziemniaki obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

  2. 2

    Czosnek oraz cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj

  3. 3

    W garnku z grubym dnem rozgrzej masło, a następnie wlej oliwę. Następnie dodaj cebulę oraz czosnek i podsmażaj składniki do chwili uwolnienia aromatów.

  4. 4

    Dodaj do podsmażonych warzyw także ziemniaki. Następnie wlej bulion warzywny i przykryj garnek pokrywką.

  5. 5

    Zupę czosnkową doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 20 minut. 

  6. 6

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też