Naleśniki bez jajek, które zrobisz z 3 składników

Naleśniki bez jajek
Źródło: GettyImages

Składniki

Naleśniki bez jajek

  • 2 łyżki Olej rzepakowy
  • 250 ml Mleko
  • 160 g Mąka pszenna

Przygotowanie

  1. 1

    Wsyp do miski szklankę mąki pszennej, a następnie wlej 250 ml mleka. Całość miksuj do momentu otrzymania gładkiej masy. Na koniec dodaj 2 łyżki oleju i ponownie wymieszaj. Ciasto na naleśniki możesz przygotować godzinę przed smażeniem i pozwolić mu odpocząć.

  2. 2

    Na rozgrzaną patelnię do naleśników wylej porcję ciasta i rozprowadź tak, aby pokryła całą powierzchnię. Po ok. 60 sekundach przewróć naleśnika na drugą stronę i ponownie smaż przez około 30 sekund. Gotowy naleśnik przełóż na talerz i powtarzaj powyższe czynności do momentu wykorzystania całego ciasta.

  3. 3

    Naleśniki bez jajek można podawać z dowolnymi dodatkami. Doskonale smakują podane z twarożkiem i owocami.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis

Przeczytaj też