Tosty francuskie
Tradycyjny przepis na tosty francuskie. Zobacz, jak przygotować to pyszne śniadanie.
Autor:
Smak.pl
Śniadanie
Posiłki
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Łatwe dania
Na skróty
Dania do 15 minut
Główne składniki
Jajka
REKLAMA
Składniki
- 6 kromek Chleb
- 3 Jajko
- 50 ml Mleko
- 1 łyżeczka Cukier
- 0.25 Łyżeczka Mielony cynamon
- 1 szczypta Sól
- 0.5 Łyżeczka Ekstrakt waniliowy
Dodatkowo
- Masło
- Olej słonecznikowy
- Syrop klonowy
Przygotowanie
- 1
Jajka ubij w głębokim talerzu, dodając mleko, cukier, cynamon, sól i ekstrakt waniliowy.
- 2
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i masła.
- 3
Chleb zamocz w jajecznej mieszance. Tosty francuskie na gorącym tłuszczu.
REKLAMA - 4
Pyszne tosty piecz z obu stron na złoty kolor. Kanapki podawaj polane syropem klonowym lub miodem.
Zobacz także:
REKLAMA