Tosty francuskie

Tosty francuskie
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 6 kromek Chleb
  • 3 Jajko
  • 50 ml Mleko
  • 1 łyżeczka Cukier
  • 0.25 Łyżeczka Mielony cynamon
  • 1 szczypta Sól
  • 0.5 Łyżeczka Ekstrakt waniliowy

Dodatkowo

  • Masło
  • Olej słonecznikowy
  • Syrop klonowy

Przygotowanie

  1. 1

    Jajka ubij w głębokim talerzu, dodając mleko, cukier, cynamon, sól i ekstrakt waniliowy.

  2. 2

    Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i masła.

  3. 3

    Chleb zamocz w jajecznej mieszance. Tosty francuskie na gorącym tłuszczu.

  4. 4

    Pyszne tosty piecz z obu stron na złoty kolor. Kanapki podawaj polane syropem klonowym lub miodem.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też