Tofu marynowane nie tylko dla wegan — 5 sprawdzonych sposobów na to, jak zamarynować tofu

Tofu marynowane w curry
Źródło: Shutterstock/nelea33

Składniki

Tofu marynowane w curry

  • 200 g Tofu
  • 1 łyżka Curry
  • 5 łyżek Woda
  • 0 Korzeń imbiru
  • 3 łyżki Oliwa z oliwek
  • Sól
  • 2 ząbki Czosnek
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Tofu pokrój w kostkę lub w plastry.

  2. 2

    Czosnek obierz z łupin i przeciśnij przez praskę.

  3. 3

    Do miseczki wlej wodę, dodaj czosnek, imbir, curry i oliwę z oliwek. Dopraw marynatę solą oraz czarnym pieprzem mielonym do smaku.

  4. 4

    Do marynaty dodaj kostki tofu i starannie wymieszaj składniki. Pozostaw mieszankę do zamarynowania na co najmniej 180 minut.

  5. 5

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też