Roladki z szynki w galarecie - efektowna przekąska nie tylko od święta

Roladki z szynki w galarecie
Źródło: GettyImages

Składniki

Roladki z szynki w galarecie

  • 8 sztuk Szynka
  • 150 g Serek Philadelphia
  • 1 łyżka Majonez
  • 2 łyżeczki Chrzan tarty
  • 8 sztuk Pieczarki
  • 1 Szczypta Sól
  • 1 szczypta Pieprz
  • 300 ml Bulion
  • 2 łyżeczki Żelatyna

Przygotowanie

  1. 1

    Pieczarki, umyj, obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, lekko wyciśnij płyn i pokrój w kostkę.

  2. 2

    Do miski włóż serek, majonez, chrzan, sól, pieprz, pieczarki i wymieszaj.

  3. 3

    Plastry szynki rozłóż na desce, posmaruj farszem i zwiń rulon. Roladki ułóż obok siebie w podłużnym naczyniu.

  4. 4

    Bulion podgrzej i dodaj żelatynę, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Przestudź.

  5. 5

    Zalej przygotowane roladki przestudzonym bulionem. Odstaw na 10 minut.

  6. 6

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też