Szybkie mini pączki serowe

Mini pączki serowe
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 150 g Mąka pszenna
  • 0.25 Łyżeczka Sól
  • 1 Jajko
  • 30 g Cukier
  • 1 łyżka Cukier wanilinowy
  • 1 łyżka Ciemny rum
  • 300 g Twaróg
  • 1.5 łyżeczka Soda oczyszczona
  • 1 łyżeczka Ocet winny
  • Olej

Posypka

  • Cukier puder
  • Cukier wanilinowy

Przygotowanie

  1. 1

    Przygotuj dwie miski. W jednej wymieszaj mąkę z solą. Dodaj sodę oczyszczoną, ocet winny i wymieszaj.

  2. 2

    Do drugiej miski wbij  jajko i połącz z cukrem (kryształ), cukrem waniliowym i rumem. Następnie składniki połącz z twarożkiem. Na koniec dodaj zawartość pierwszej miski z suchymi składnikami i wyrób jednolite ciasto.

  3. 3

    Z przygotowanego ciasta formuj kulki, które następnie smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

  4. 4

    Ze smażonych mini pączków serowych usuń nadmiar tłuszczu (używając ręczników kuchennych), posyp mieszanką cukru pudru i cukru waniliowego. Mini paczki serowe gotowe do degustacji!

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też