Sałatka z komosy ryżowej z warzywami
Prosta sałatka pełna białka, która świetnie smakuje na ciepło i na zimno.
Autor:
Smak.pl
REKLAMA
Składniki
- 200 g Komosa ryżowa
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- 1 Cebula
- 1 Papryka czerwona
- 0.5 Puszka Kukurydza
- 2 garście Groszek
- 2 garście Soja
- 2 garście Fasolka szparagowa
- 0.5 Łyżeczka Sok z cytryny
- 1 łyżeczka Musztarda Dijon
- Sól
- Pieprz czarny mielony
Przygotowanie
- 1
Komosę ryżową wsyp do garnka, wlej dwa razy więcej wody, lekko ją posól i gotuj do miękkości przez ok. 15 minut.
- 2
Na większej patelni rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż zmięknie. Następnie stopniowo dokładaj: pokrojoną w plasterki paprykę, fasolkę szparagową, groszek, kukurydzę i na koniec wymieszaj całość z komosą ryżową.
- 3
Następnie stopniowo dokładaj: pokrojoną w plasterki paprykę, fasolkę szparagową, groszek, kukurydzę i na koniec wymieszaj całość z komosą ryżową. Odstaw patelnię i jej zawartość dopraw sokiem z cytryny, musztardą, pieprzem i solą.
REKLAMA - 4
Odstaw patelnię i jej zawartość dopraw sokiem z cytryny, musztardą, pieprzem i solą.
Zobacz także:
REKLAMA