Sałatka z komosy ryżowej z warzywami

Sałatka z komosy ryżowej z warzywami
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 200 g Komosa ryżowa
  • 2 łyżki Oliwa z oliwek
  • 1 Cebula
  • 1 Papryka czerwona
  • 0.5 Puszka Kukurydza
  • 2 garście Groszek
  • 2 garście Soja
  • 2 garście Fasolka szparagowa
  • 0.5 Łyżeczka Sok z cytryny
  • 1 łyżeczka Musztarda Dijon
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. 1

    Komosę ryżową wsyp do garnka, wlej dwa razy więcej wody, lekko ją posól i gotuj do miękkości przez ok. 15 minut.

  2. 2

    Na większej patelni rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż zmięknie. Następnie stopniowo dokładaj: pokrojoną w plasterki paprykę, fasolkę szparagową, groszek, kukurydzę i na koniec wymieszaj całość z komosą ryżową.

  3. 3

    Następnie stopniowo dokładaj: pokrojoną w plasterki paprykę, fasolkę szparagową, groszek, kukurydzę i na koniec wymieszaj całość z komosą ryżową. Odstaw patelnię i jej zawartość dopraw sokiem z cytryny, musztardą, pieprzem i solą.

  4. 4

    Odstaw patelnię i jej zawartość dopraw sokiem z cytryny, musztardą, pieprzem i solą.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też