Chrupiące placki z dyni — prosty przepis na sezonowy rarytas

Chrupiące placki z dyni
Źródło: GettyImages

Składniki

Chrupiące placki z dyni

  • 50 g Ser Cheddar
  • 2.5 szklanek Woda
  • 1 opakowanie Knorr Fix chrupiące placki ziemniaczane
  • 300 g Dynia
  • 0.5 Szklanka Olej

Przygotowanie

  1. 1

    Wybrany rodzaj dyni zetrzyj na tarce i umieść w większej misce. Następnie dodaj do niej starty ser cheddar, jajko oraz wodę. Na koniec do masy na chrupiące placki z dyni dodaj Knorr Fix chrupiące placki ziemniaczane, który zagęści ciasto i nada mu odpowiedniej konsystencji. Przygotowaną masę odstaw na bok na 10 minut, najlepiej w chłodne miejsce. 

  2. 2

    Po upływie wskazanego czasu z gotowej masy zacznij formować placuszki i smaż je z obydwu stron, na mocno rozgrzanym oleju. 

  3. 3

    Chrupiące placki z dyni układaj na talerzu wyłożonym kilkoma warstwami ręczników papierowych. Po odsączeniu nadmiaru tłuszczu placuszki są gotowe do podania.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też