Francuskie rurki tostowe z nutellą
Ekspresowa przekąska na słodkie poranki przy kawie czy wieczorne spotkania ze znajomymi.
Autor:
Smak.pl
REKLAMA
Składniki
- 10 kromek Chleb tostowy jasny
- 5 łyżek Krem czekoladowo-orzechowy
- 3 Jajko
- 50 ml Mleko
- Szczypta Sól
- Maslo
- Cukier cynamonowy
Przygotowanie
- 1
Z kromek chleba tostowego wytnij skórkę i każdą z nich posmaruj kremem czekoladowo-orzechowym.
- 2
Posmarowane kremem kromki chleba tostowego, zawijaj na kształt rurki.
- 3
Następnie zanurz je w kąpieli z ubitych jajek, mleka i szczypty soli, a następnie smaż na na maśle, aż do uzyskania złotego koloru.
REKLAMA - 4
Gorące rurki z kremem czekoladowo-orzechowym obtocz w cukrze cynamonowym.
Zobacz także:
REKLAMA