Deser bananowy z przepisu Magdy Gessler — fantastyczny przepis, który zachwyci bliskich

Deser bananowy
Źródło: Shutterstock/Brent Hofacker

Składniki

Deser bananowy

  • 1 łyżka Cukier brązowy
  • 1 łyżka Masło
  • 2 sztuki Banan

Dodatki

  • Bakalie
  • Lody waniliowe

Przygotowanie

  1. 1

    Obierz banany ze skórek i przekrój je na połówki, prowadząc nóż wzdłuż owoców.

  2. 2

    Następnie na patelnię dodaj masło, a gdy tłuszcz się roztopi, smaż na nim połówki bananów, aż staną się apetycznie złote. 

  3. 3

    Zaraz potem banany posyp brązowym cukrem i kontynuuj smażenie, aż do momentu skarmelizowania słodzidła.

  4. 4

    Deser umieść na talerzach i udekoruj ulubioną mieszanką bakalii. W letnie dni polecamy podawać smakołyk z dodatkiem porcji lodów waniliowych.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też