Dietetyczne ciasto z jabłkami, idealne na lato. Nie musisz obawiać się o nadprogramowe kilogramy!

Dietetyczne ciasto z jabłkami
Źródło: Shutterstock/locrifa

Składniki

Dietetyczne ciasto z jabłkami

  • 1 opakowanie Jogurt naturalny
  • 2 szklanek Cukier
  • 3 szklanek Mąką owsiana
  • 4 sztuki Jajko
  • 2 łyżeczki Proszek do pieczenia
  • 2 łyżeczki Cukier wanilinowy
  • 2 sztuki Jabłko
  • 1 sztuka Sok z cytryny

Przygotowanie

  1. 1

    Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C.

  2. 2

    Przygotuj tortownicę i wyłóż ją kawałkiem papieru do pieczenia.

  3. 3

    Do miski wbij jajka, dodaj cukier, a następnie dodaj również cukier wanilinowy, mąkę pszenną oraz kubeczek jogurtu naturalnego. Całość starannie mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta.

  4. 4

    Obierz jabłka ze skórki, przekrój owoce na pół i pozbądź się gniazd nasiennych. Następnie zetrzyj je na tarce, odciśnij z wody, dodaj starte owoce do naczynia z ciastem i dokładnie wymieszaj wszystkie komponenty. 

  5. 5

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też