Makaron z kremem z buraków
Pyszny makaron buraczany przygotujesz w kilka minut.
Autor:
Smak.pl
Dania z makaronem
Główne składniki
Makarony
Warzywa
Nabial
Bakalie
Posiłki
Obiad
Fit obiady
Strefa Fit
Dania wegetariánskie
Łatwe dania
Dania do 30 minut
Dieta na masę
Dla młodych mam
REKLAMA
Składniki
- 200 g Makaron świderki
- 2 sztuki Burak ćwikłowy
- 1 sztuka Cebula
- 1 ząbek Czosnek
- 1 łyżka Ser Gorgonzola
- 0.5 Opakowanie Jogurt naturalny
Dodatkowo
- Olej
- Sól
- Pieprz czarny mielony
- Parmezan starty
Przygotowanie
- 1
Makaron ugotuj al dente. Kiedy się ugotuje, nie wylewaj całej wody — część przyda się do przygotowania sosu.
- 2
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju. Następnie dodaj pokrojone buraki. Całość smaż przez kilka minut.
- 3
Następnie wszystko przełóż do blendera (razem z miękkim serem i jogurtem) i wymieszaj na gładką konsystencję.
REKLAMA - 4
Krem buraczany dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz zmiękczyć sos, dodaj trochę wody z makaronu.
- 5
Na koniec sos wymieszaj z gorącym makaronem, a wierzch dania posyp odrobiną startego parmezanu.
Zobacz także:
REKLAMA