Wrap w 5 minut — pomysł na ekspresowe śniadanie, które skradnie twoje serce

Ekspresowy wrap z jajkiem
Źródło: Shutterstock/Azra H

Składniki

Wrap w 5 minut

  • 1 sztuka Placki tortilli
  • 1 garść Roszponka
  • 1 sztuka Jajko
  • 1 łyżka Sos
  • 0.33 Sztuka Ogórek zielony
  • 0.25 Sztuka Papryka
  • 1 Szczypta Sól
  • 4 plastry Ser
  • 1 Szczypta Pieprz czarny mielony
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. 1

    Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy z oliwek.

  2. 2

    Jajko wbij do miseczki, dopraw solą oraz czarnym pieprzem mielonym i rozbełtaj za pomocą widelca. Następnie wlej masę jajeczną na rozgrzaną patelnię i rozprowadź po jej powierzchni, tak aby przypominała omleta. Gdy tylko jajko się zetnie, przykryj je plackiem tortilli i obróć wrap na drugą stronę.

  3. 3

    Zmniejsz moc palnika na minimalną. Połóż na tortilli plastry sera i przykryj patelnię pokrywką.

  4. 4

    Paprykę umyj, osusz, wytnij gniazdo nasienne i pokrój warzywo w słupki.

  5. 5

    Ogórka obierz ze skóry i pokrój w plasterki. 

  6. 6

    Gdy ser się rozpuści, ściągnij tortillę z patelni i przetnij prostą linię od środka placka do zewnątrz. 

  7. 7

    Na pierwszą ćwiartkę wrapa nałóż porcję roszponki, na drugą plastry ogórka, na trzecią kawałki papryki, natomiast czwartą posmaruj ulubionym sosem i złóż placek tak, aby przybrał trójkątny kształt.

     

    Wrap w 5 minut najlepiej smakuje na ciepło, dlatego sugerujemy, by podawać go bezpośrednio po przygotowaniu. 

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też